Doneren

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Bedrag €*
  • Home
  • Verblijf
  • Verblijf

Verblijf voor gasten en naasten

Hospice Lansingerland biedt alles om het verblijf in het bijna-thuis-huis zo aangenaam mogelijk te maken. Hospice Lansingerland is flexibel in het bieden van verblijf. Afhankelijk van de actuele situatie kunnen de bedden ook gebruikt worden voor mensen die een korte periode willen verblijven (respijtzorg) om de mantelzorg te ontlasten.

Verblijf

In het hospice wordt in een gastvrije omgeving professionele zorg en ondersteuning geboden als er geen kans op genezing meer is en overlijden niet lang meer zal duren. Naasten kunnen als zij en de gast dat willen de zorg voortzetten, samen met de huisarts en ondersteund door verpleging en professionele, gemotiveerde vrijwilligers. Er wordt zo veel als mogelijk een sfeer zoals thuis gecreëerd, waarbij de gast zo lang mogelijk de regie over zijn/haar leven behoudt.

Respijtzorg

Mantelzorg voor iemand in de laatste levensfase vergt veel energie. Een mantelzorger kan soms behoefte hebben even de zorg los te laten, bijvoorbeeld voor een vakantie, of gewoon om eens goed uit te rusten. Hospice Lansingerland biedt ook in dat geval ondersteuning. De zorgvrager logeert dan tijdelijk in het hospice waar de zorg voor een korte periode volledig wordt overgenomen. Deze tijdelijke zorg, ook wel respijtzorg genoemd, wordt geboden aan mensen die zijn uitbehandeld en een beperkte levensverwachting hebben (terminaal). Respijtzorg wordt geboden voor een periode van aaneengesloten dagen en kent een maximum van drie weken.

Burgemeester van Oostenweg 10-12
2661 HN Bergschenhoek
Telefoonnummer: 010-5241090
Faxnummer: 010-5210375
coordinator@hospicelansingerland.nl